HW_01_c.jpg

 

combined.jpg
barn sample palette.jpg

CLASS Q BARN CONVERSION

Transforming a modern steel frame barn into a 400m2 single house & studio space. The project aims to take advantage of the Class Q permitted development planning regulations for the countryside.

The design is to create a simple and elegant space, where the existing structure in expressed making for an modern warehouse like space but in an agricultural barn.Sections of the roof are to be cut away to create large rooflights to bring daylight deep into the plan, and the large opening is to be replaced with a slim framed sliding door.

On the left is a model image showing how the large central space could be inhabited with furniture, forming a generous kitchen and dining space, with the best views beyond, towards the Somerset Countryside.  

We propose that the bedrooms and more secluded living spaces are located on the sides of the building, where the roof drops to form lower ceilings.